Hozzávalók:
50 dkg pulykacombfilé
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj, vagy margarin
1 alma
1 tk. reszelt gyömbér
1 csapott ek. curry por
1 tk. bazsalikom
3 dl húsleves(leveskockából is jó)
2 dl tejföl
1 ek. liszt
só
bors
25 dkg rizs
só
víz
kevés olaj
*
Elkészítés:
A pulykacombot kockákra vágom, a hagymát üvegesre dinsztelem a vajon, vagy margarinon, belenyomom a fokhagymát is, hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom. Ekkor jön bele a kockára vágott alma, a gyömbér, a bazsalikom és a curry por. Együtt jól átkeverem, majd felengedem a húslevessel, sózom, de óvatosan, mert a húsleves sós és borsozom is. Fedő alatt puhára párolom, majd hozzáöntöm liszttel elkevert tejfölt, jól összeforralom. A rizst a szokásos módon megpárolom és azzal tálalom a currys pulykát.