Hozzávalók:
Kb. 1/2 kg csibemellből, pulykamellből illetve karajból ajánlott elkészíteni!
Bunda: sűrű palacsintatésztát keverünk kb.2 dl lisztből, 1 tojásból, 1/2 dl vízből és annyi tejből, amennyit felvesz+ 4-5 gerezd reszelt fokhagyma, 2-3 kk curry ( karipor ), 1 kk majoránna, 1/2 kk pirospaprika, 1 csipet őrölt bors, só…
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
A húsokat kiklopfoljuk, enyhén besózzuk mindkét oldalukat és a hozzávalóknál feltüntetett összetevőkből sűrű masszát készítünk. Legjobb állni hagyni benne a húsokat, de akár rögtön ki is lehet őket sütni bő forró olajban alacsony hőfokon. Tarhonyával, kovászos uborkával és pár db párolt répával tálaltam…Jó étvágyat!