Hozzávalók:
csirkemell filé: 800 g
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
étolaj: 2 dl
rizs: 160 g
liszt: 80 g
tejszín: 2 dl
mazsola: ízlés szerint
vöröshagyma: 2 közepes
curri por: ízlés szerint
friss zöldség a díszítéshez
*
Elkészítés:
Finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk, fűszerezzük sóval-, borssal-, currivel ( szép sárga színt ad ), és az egészet készre pirítjuk.
Liszt szórással sűrítjük 8 óvatosan öntsük a lisztet, hogy ne legyen csomók ), tejszínnel fölengedjük, majd hozzáadjuk a mazsolát, és kiforraljuk.
Rizst puhára főzzük, és merőkanálba tömködjük, majd kiöntjük ( így kapunk egy félgömb formát )
Ízlésesen tálaljuk, díszítjük.