Cukrozott citromhéj

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Cukrozott citromhéj

Recept leírás:

Hozzávalók:

citrom
cukor

*

Elkészítés:

A kezeletlen citromokat megmossuk, szárazra töröljük.
A Konyhaművész Kézi Szeletelőbe beletesszük a Julienne betétet és a citromok sárga héját ezzel leszeljük.
Megmérjük a lereszelt citromhéjat és kb. ugyanannyi, de inkább kicsivel több cukrot számítunk hozzá.
Tisztára mosott kis picurka üvegekbe (én tormás üvegeket használtam) rétegezzük a citromhéjat és a cukrot váltakozva. Tetejére cukor kerüljön.
Lezárjuk az üvegeket és hűvös helyen tároljuk.
A tárolásáról különböző verziókat találtam. Van aki szerint hűtő ajtajában kell tárolni, van aki évek óta a kamra polcon tárolja. Hát úgy döntöttem, itt is, ott is fogom.
Egy nap után a cukor nagy része elolvadt már.
Süteményekhez, teába használhatjuk a cukrozott citrom héját.
Ez a mennyiség nekem 2 kg citromból lett. A tiszta citromhéj 184 gr lett, és 200 gr cukor kellett hozzá!
A következő posztban a lehámozott citromokból készült szörpöt mutatom meg.
Csak BIO vagy méhviasszal kezelt citromot használj!!!!!

Cukrozott citromhéj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cukrozott citromhéj

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!