cukros-fahéjas rudak

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Dzsédzsé

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

18

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
60dkg finom liszt
1tk só
3ek cukor
1tojás
2tojás sárgája
3dl langyos tej
6dkg puha vaj
3dkg élesztő
Töltelék:
1 vaniliás pudingpor
3dl tej
2ek cukor
5dkg vaj
Forgatáshoz:
kevés olvasztott vaj
kristálycukor
fahéj

*

Elkészítés:

Az élesztőt  másfél dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A kimért,átszitált lisztbe fészket készítünk,és ebbe öntjük a megkelt élesztőt a tojásokat.A sót a liszt szélére hintjük,és a maradék langyos tejjel,amiben elkevertük a cukrot,bedagasztjuk.
Utoljára a puha vajat dolgozzuk bele.Kb.45 percig pihentetjük.
Addig a vaniliás pudingport kikeverjük a cukorral és kicsi tejjel.A többi tejet forrni tesszük,és a pudingot a forrásban lévő tejhez öntjük,felfőzzük,kihűtjük,és 5dkg vajjal habosra keverjük.
A megkelt tésztát ketté vesszük,majd 6-6 részre osztjuk.Egyenként  hosszúkás ovális formára nyújtjuk,pizza,vagy derelyevágóval az 1/3-ad részén bevagdossuk,a másik felére tesszük a tölteléket,feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,45percig letakarva pihentetjük,majd kb.13percig 170 fokra előmelegített sütőben sütjük.
Forrón olvasztott vajjal megkenjük,és fahéjas cukorba forgatjuk,rácson hagyjuk kihűlni.
Nekem a pudingos töltelék nem lett elég,így szilvalekvárosat is készítettem.
Az eredeti recept  Limarától származik,köszönet érte.
Egy fontos dolog a készítéssel kapcsolatban,hogy a pihentetési időt várjuk ki,így lesz csodás,könnyű tésztánk.

cukros-fahéjas rudak