Hozzávalók:
500 g. liszt,
200 g. cukor
25 g. élesztő,
200 g. vaj,
1/2 csomag vaníliás cukor,
4 tojás, + 1 a tetejére,
csipet só,
200 ml. tej.
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, kevés cukorral.
Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, közepébe krátert formálunk, és amikor az élesztő felfutott beleöntjük a tojásokkal, a feldarabolt vajjal, a cukorral, a csipetnyi sóval, és a tejjel együtt.
Jól összedolgozzuk, és 15 – 20 percig dagasztjuk.
( dagasztógéppel is készülhet ) Konyharuhával letakarva, fél óráid kelesztjük.
Mikor megkelt a tészta, 32 darabra vágom.
Mindegyik darabból 15 cm-es rudat formálok, és Brióssá formázom.
Tetejét felvert tojással megkenem, és cukorral megszórom.
ezek után addig sül az előmelegített sütőben, míg teteje aranybarna nem lesz.