Hozzávalók:
Hozzávalók: kb. 25 dkg. zöldborsó,2 db, ságarépa, 1 db. fehérrépa,2 zeller levél, kevés zsiradék, pici pirospaprika, és liszt.
Másik leves hozzávalói: 1 fakanál
mindkettőhöz: 1 tojás
*
Elkészítés:
Elkészítés: A zsiradékon a hozzávalókat mindkét esetben megpáróljuk,beletesszük a zeller levelet, a kicsi darab paprikát. Az elsőhöz keverek kevés lisztet, jól összekeverem, beleteszem a pirospaprikát, és felengedem vizzel. Ha a répa megfőtt, 1tojásból daragombócot készítek,és beleszaggatom.
A másik leveshez nem teszek lisztet ,kevés ételízesítőt teszek bele, és ha megfőtt, 1 tojásból és a búzadarából gombocot készítek, és bele szeggatom.
				
															

