Hozzávalók:
1 cukkíni
hagyma
fokhagyma
uborka
csípős paprika
cseresznyepaprika
friss zeller levelek
friss kakukkfű
friss rozmaring
Az öntethez: 15 dl
a fűszerekből mindenből csak csipetnyit: őrölt feketebors, őrölt koriander, őrölt szekfűszeg, 1 kiskanál mustármag, babérlevél.
*
Elkészítés:
A cukkínit megtisztítom, a magokat eltávolítom, felszeletelem. A többi zöldséget is megtisztítom, és felszeletelem, nem túl apróra.A fokhagymát gerezdekben hagyom. A leveleket, csak apróbb darabokra tépem.
Befőttes üvegeket megmosom, 100 fokos sütőben sterilizálom, kb fél órát.
Az üvegekbe tetszés szerint belerakom a szeletelt zöldséget, a tetejét zöld levelekkel díszítem, majd ráöntém az összefőzött öntetet, az üvegeket lezárom. Én minden befőttes üveget újságpapírba szoktam csomagolni, majd belehelyezem őket egy nagyobb fazékba, félig felöntöm vízzel. A forrás kezdetétől már csak 7 percig főzöm a befőtteket. Azután száraz gőzben hagyom őket kihűln