Hozzávalók:
1 cs Tante Fanny Friss teljes kiőrlésű rétestészta 200g
1 kg cukkini
40 dkg puha krémsajt
1 dl olívaolaj
Laci bácsi grill zöldség fűszerkeverék, só, bors, ízlés szerint pár csipetnyi
*
Elkészítés:
Töltelék : A cukkinit megtisztítjuk, felszeleteljük, megszórjuk a fűszerekkel, és olívaolajjal meglocsoljuk.
Kb.
10 perc alatt félpuhára sütjük.
Kiszedjük az olajból és kihűtjük.
A puha sajtot egyenlő kockára vágjuk.
Tante Fanny friss teljes kiőrlésű rétestésztát 15-20 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből kitekerjük a konyharuhára ( egy nedves és arra egy száraz, és pihentessük szobahőmérsékleten ), majd laponként olajjal, enyhén megkenjük ( 1 rúdhoz 3 lapot használjunk ) és egymásra helyezzük fél fordulattal rétegenként.
Közben a sütőt 200 C fokra melegítjük.
A kihűlt tölteléket a réteslap alsó negyedére terítjük.
Nyári időben lehet zöld fűszert apróra vágva a töltelékre szórni ( bazsalikom, oregano, stb.
) Aa konyharuha segítségével feltekerem a réteslapot.
( egy rúdhoz 3 lapot használjunk fel ) Majd megkenjük olajjal.
A már előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
( ha légkeverős sütőd van akkor 10-20 C fokkal kevesebbre kell állítani a hőmérsékletet ) A kész rétest pihentetjük, majd felszeleteljük, vagy oregano virággal díszítjük.