Hozzávalók:
2 közepes fej hagyma
2 sárga tv paprika
1 piros színű paprika
1/2 zöld erős paprika
4-5 paradicsom
1/2 cukkini
5 dkg zsír
só
pirospaprika
2 tk. cukor
10 dkg füstölt kolbász
1 tasak bulgur
1 tk. só
*
Elkészítés:
A zsírt felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, kicsit megsózom, párolom kb. 5 percig. Ezután adom hozzá a kockára vágott paprikákat és a karikára vágott erős paprikát. Ezeket is megsózom kicsit, majd hozzáteszem a karikára vágott kolbászt is.
Együtt párolom, amíg a paprikák félig megpuhulnak, akkor beleteszem a kockára vágott paradicsomokat és a szintén kockára vágott cukkinit is. Fűszerezem pirospaprikával és teszek bele egy kevés cukrot is. Aki nem szereti bele a cukrot, kihagyhatja.
Amikor már minden puha és a paradicsom leve is jól besűrűsödött, akkor kész van.
A bulgurt a dobozon lévő tájékoztató szerint elkészítem, forró, sós vízbe teszem 25 percre, lecsepegtetem és már fogyasztató is.
Tálalásnál a bulgurt a tányérra szedem, szétterítem és arra halmazom a cukkinis lecsót.