Hozzávalók:
Hozzávalók: 50 dkg
*
Elkészítés:
a krumplit megfőzzük,leszűröm és forrón áttöröm. A forró krumpliba keverem a margarint s hagyom kihűlni,közbe felfuttatom az élesztőt,1 kk-nál cukorral. Ha a krumpli már kihűlt mehet bele a liszt. Erre az élesztős tej,a tojássárgája kézzel jól elkeverjük ha kell még tejet tehetünk hozzá. Dagasztás közbe 1 kanál olajat löttyitünk a tésztához ettől simább lesz a tészta. 1 órát kelesztjük. Az olajos tészta gombócokat letapogatva a grill rácsra rakhatjuk,ha nagyon lágy a tészta akkor alufóliát rakunk a grill rácsra és arra a tésztát. A kilapított tésztába rárakjuk a karikára vágott cukkinit,pár perc múlva mikor pirosra sült az egyik oldala,megfordítjuk és a cukkinis oldalát pirosra sütjük. Süthetjük száraz teflon serpenyőbe,úgy is nagyon jó lesz. Jó étvagyat kívánok hozzá!