Hozzávalók:
20 dkg júhtúró
3 egész tojás
egy közepes méretű cukkini
3 kisebb krumpli
1 gerezd fokhagyma
só
bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A cukkinit kis lukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. A krumplikkal is ugyanígy járunk el. Egy tálban összekeverjük a villával összetört júhtúrót a reszelt cukkinivel , krumplival , a 3 tojással, sóval borssal fűszerezzük , hozzáadjuk a zúzott fokhagymát , és annyi zsemlemorzsát dolgozunk bele, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk.
Forró olajba kanállal lepényeket szaggatunk, s mindkét oldalán pirosra sütjük.
Húsok mellé köretnek is kiváló, mi most csak második fogásként ettük önmagában! A gyerekeknek is nagyon ízlett !
Jó étvágyat!