Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
2 db zsenge cukkini
2 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
só, bors
vaj az edény kikenéséhez
3-4 ek oliva olaj
20 dkg trapista sajt
*
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük.
Sózzuk, borsozzuk és az oliva olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük.
A cukkiniket megtisztítjuk, félbe vágjuk és felszeljük.
A főzőtejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tejfölt is.
Addig forraljuk, míg sűrűsödni kezd.
Hőálló tálat a vajjal kikenünk, középre helyezzük a húsokat, köréje rendezzük a cukkinit.
A mártást a cukkinire öntjük, majd reszelt sajttal megszórjuk úgy, hogy a húsra is kerüljön.
Előmelegített sütőben, közepes hőnél sütjük, amíg szép pirosra sül.


