Hozzávalók:
Cukkinifasírt füstöltsajt-mártásban
4 fő részére
Hozzávalók: 3 közepes cukkini, 1 vastag szelet fehér kenyér, 2 duci fokhagyma gerezd, 2 tojás, 1 nagy csokor finomra vágott petrezselyem, 2 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez kb 2 dl.
A mártáshoz:
20 dkg füstölt sajt (+ kb 10 dkg trappista)
4 dl tejszín
*
Elkészítés:
Cukkinifasírt füstöltsajt-mártásban A cukkinit megmosom, szárazra törlöm, nagy lyukú reszelőn lereszelem, sózom és kb 5 percre félreteszem.
Ez idő alatt beáztatom a kenyeret hideg vízbe.
Megtisztítom és lereszelem a fokhagymát, felütöm a tojásokat egy keverőtálba.
Beleteszem a kinyomkodott a cukkinit és a kenyeret.
Óvatosan sózom (a cukkini mér így is kicsit sós ) borsozom, összekeverem.
Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy könnyen kezelhető nem túl lágy masszát kapok.
Kb.
golflabda nagyságú darabokat kigömbölygetek, kicsit ellapítom és forró olajban kisütöm.
A kész fasírtot papírtörlőre szedem.
Míg a sütés folyik közben elkészítem a mártást.
Egy edénybe öntöm a tejszínhabot, felforralom majd hozzáadom a lereszelt sajtot.
Újra átforralom és kész.
Sűrűségét a sajt mennyiségével ill.
a tejszín mennyiségével szabályozhatjuk.