Cukkini ropogós

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsókuc

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Cukkini ropogós

Cukkini ropogós

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kiló cukkini
20 dkg. reszelt sajt
20 dkg kevés beáztatott zabpehely
2 egész tojás
1 köteg zöldségzöldje
garam masala fűszerkeverék
2 evőkanál zsemlyemorzsa
A panírozáshoz:
2 tojás
liszt
zsemlyemorzsa
szezámmag
Kevés oliva olaj a spricceléshez
Mártogatóshoz:
2 dl. natúr joghurt
só, 3 gerezd zúzott fokhagyma
chilipehely (ez el is maradhat)

*

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük, besózzuk, hagyjuk negyed órát állni, majd jó erősen kinyomkodjuk.
Ezt követően az összes hozzávalóval összekeverjük.
Két evőkanállal hosszúkás galuskákat formázunk, lisztbe, felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert zsemlyemorzsába forgatjuk.
Egy sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe egymás mellé tesszük a galuskáinkat, s ha minddel elkészültünk, akkor egy kenőtoll segítségével oliva olajjal lespricceljük mindegyiket.
Hőlégkeverésen 170 fokon, alsó -felső sütésen 190 fokon addig sütöm, amig megpirulnak.
Közben a mártogatóshoz valókat összekeverem.
Ha kisültek a ropogósok, máris tálalhatunk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Cukkini ropogós