Hozzávalók:
1 kiló cukkini
20 dkg. reszelt sajt
20 dkg kevés beáztatott zabpehely
2 egész tojás
1 köteg zöldségzöldje
garam masala fűszerkeverék
2 evőkanál zsemlyemorzsa
A panírozáshoz:
2 tojás
liszt
zsemlyemorzsa
szezámmag
Kevés oliva olaj a spricceléshez
Mártogatóshoz:
2 dl. natúr joghurt
só, 3 gerezd zúzott fokhagyma
chilipehely (ez el is maradhat)
*
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, besózzuk, hagyjuk negyed órát állni, majd jó erősen kinyomkodjuk.
Ezt követően az összes hozzávalóval összekeverjük.
Két evőkanállal hosszúkás galuskákat formázunk, lisztbe, felvert tojásba, végül a szezámmaggal elkevert zsemlyemorzsába forgatjuk.
Egy sütőpapírral vagy szilikonlappal kibélelt tepsibe egymás mellé tesszük a galuskáinkat, s ha minddel elkészültünk, akkor egy kenőtoll segítségével oliva olajjal lespricceljük mindegyiket.
Hőlégkeverésen 170 fokon, alsó -felső sütésen 190 fokon addig sütöm, amig megpirulnak.
Közben a mártogatóshoz valókat összekeverem.
Ha kisültek a ropogósok, máris tálalhatunk