Hozzávalók:
2 db szép cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor kapor
250 ml tejföl
2 evőkanál liszt
1 ek napraforgó olaj
2 db babérlevél
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
*
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, kimagozzuk, és feldaraboljuk.
A hagymát meghámozzuk, és kockára vágjuk.
Az olajat megmelegítjük, beletesszük a frissen tört borsot, majd a hagymát. Sózzuk. A hagymát megdinszteljük.
Mikor a hagyma kezd üveges lenni, hozzákeverjük a cukkinit. Kevergetjük, és öntünk alá annyi vizet, hogy elfedje. Beletesszük a babérlevelet.
Ha puhának véljük,botmixerrel pépesíthetjük.
Mikor a cukkini puha, hozzáöntjük a tejföllel csomómentesen elkevert lisztet így behabarva sűrítjük.
Beletesszük az apróra vágott kaprot. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e a főzelék. Pár perc forralás után kész az étel.
Sültekkel,párizsival friss kenyérrel ajánlom.