Hozzávalók:
5 dl tej +
10 dkg finomliszt +
6 db tojás +
1 ek. kristálycukor +
1 késhegynyi só +
10 dkg darált dióbél +
8 dkg kristálycukor +
reszelt csokoládé +
étolaj +
*
Elkészítés:
A lisztet hideg tejjel simára keverjük, és állandó keverés közben megfőzzük, majd langyosra hűtjük, hozzáadjuk a cukrot, sót, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgáját, majd jól kikeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük az előzőleg elkészített tésztához. Az olajat felforrósítjuk a palacsintasütőben, és annyi tésztát teszünk bele, hogy kisujjnyi vastagságú legyen, mérsékelt tűzön szép rózsaszínűre sütjük. Nem fordítjuk meg, késsel alányúlva, óvatosan, lapos tányérra csúsztatjuk, megszórjuk cukros dióval, a következőt reszelt csokoládéval. Így folytatjuk, amíg az összes tésztát megsütjük, az utolsó lapot úgy borítjuk a tálra, hogy a megsült legyen felül. 12-15 percre sütőbe tesszük. A sütő ne legyen túl forró, nehogy a lapok között lévő krémes rész átsüljön.
TIPP: A tölteléket lehet variálni: kakaó, lekvár, nutella, mogyoró. Tálaláskor a tetejére csokireszeléket, csokiöntetet, vagy tejszínt használunk, tortaszerűen szeleteljük.
				
															

