Hozzávalók:
1 cs. leveles tészta,
2 dl. tejszín,
2 dl száraz fehérbor,
1 kk. kakukkfű,
30 dkg. csirkeszív,
2 sárgarépa,
1 petrezselyem gyökér,
5 db krumpli,
1 kis csokor újhagyma,
1 kk. szárított kapor,
1 ek. liszt,
kevés zsiradék,
1 tojás sárgája,
só, bors.
*
Elkészítés:
A sárgarépát, és petrezselyem gyökeret megtisztítom, karikákra vágom.
Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a csirkeszívet.
Addig párolom, míg a szív fehéredni kezd.
Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt 10 percig párolom, időnként megkeverve.
Ezután, annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje.
Forrásig fedő alatt főzöm.
Belekerül a krumpli, a kakukkfű, és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá.
Ezekkel, újabb 10 percig főzöm.
Mikor készre főtt, a tejszínt a főző léből keveset kivéve temperálom, és kevés liszttel, a levest behabarom.
Ekkor teszem bele a kaprot, és felforralom.
A tésztát kiterítem, és az edényemnél kicsit nagyobb tányér mellett körbevágom.
A szélét körbekenem tojás sárgájával, a levest az edénybe szedve a tésztát ráborítom, majd körbenyomkodom.
A tetejét is megkenve a tojássárgájával, 20 percig előmelegített sütőbe teszem.
Gyerekként emlékszem rá, hogy veszekedés volt, ha nem jutott mindenkienk a szívéből.
Ezért csináltam ezt a levest csupa szívből, csupa szívvel.
T ermészetesen saját oldalamon is írtam róla : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/06/csupasziv-raguleves-kalap-alatt.
html