Hozzávalók:
10 tojás fehérje
250 g porcukor
300 g darált dió
KRÉM
10 tojássárgája
150 porcukor
300 g vaj
TETEJÉRE
100 g kristálycukor
100 g dióbél
*
Elkészítés:
-a tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukorral
-addig amíg fényes lesz
–a darált diót lassan beleforgatjuk ,
-beleszorjuk a lisztet is
-három részre osztjuk
-TEPSI nagysága 25/35
-az élső részt
-sütőpapirral kibélelt tepsiben elsimitjuk
amikor kezd a széle pirulni sütőpapirral együtt kivesszük
-igy sütünk még két lapot…hagyjuk kihülni
KRÉM
-a sárgákat a cukorral addig keverjük amig krémessé válik
-egy lábasban a tüzhelyen addig kevergetjük amig beszürösödik
-hagyjuk kihülni
-a vajat habositjuk és részletekben a kihült sárgába keverjük
-a sütőpapirt lehúzzuk a lapokról
-a krémet 3 részre osztjuk
-és kezdjük a megkenni a krémmel
-az utolsó lap tetejét is meg kenjük krémmel erre kerül az égetett cukros dió
TETEJÉRE
-a cukrot karamellizáljuk
-ha kész beleszorjuk a diót és jól megforgatjuk, úgy hogy minden dió cukros legyen
-kiteritjük egy sütőpapirra –
-hagyjuk kihülni aztán darabosra tördeljük
-a diót darálón ledaráljuk és a krémre szorjuk
-hűtőben pár órát pihentetjük ,majd éles késsel felszeleteljük