Hozzávalók:
4 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre kávé, 2 bögre liszt, 1 cs. szárított élesztő, 1 cs. sütőpor, fél bögre kakaópor, 1 citrom reszelt héja, 3 ek. tej, 3 ek. olaj. Krém: 4 ek
*
Elkészítés:
Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét, tovább keverjük, beletesszük a sütőporral és élesztővel elkevert liszttet is és simára dolgozzuk. Beleöntjük a kakaóport, belereszeljük a citromhéjat, majd a tejjel és olajjal hólyagosra verjük. Kb. fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet. A tejet, cukrot, kakaóport, tojást, vaníliás cukrot simára keverjük és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a margarinnal simára keverjük. A tésztát megsütjük, mélyedést vájunk bele, ebbe töltjük a kakaós krémet. A kiszedett tésztát elmorzsoljuk, egy részét a krém tetejére szórjuk, elsimítjuk. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a torta tetejére kis halmokat rakunk és a tészta maradékát rámorzsoljuk.