Hozzávalók:
Piskótához:
8 tojás
8 e.kanál liszt
8 e.kanál cukor
egy cs vaniliás cukor
egy cs sütőpor
ízlés szerint kakaópor
csipet só
Krémhez:
egy cs csokis pudingpor
6 e.kanál cukor
4dl főző tejszín
5dkg vaj vagy rama
csipet só
Tetejére:
3dl Hulala tejszín
egy tábla étbevonó
kb. egy e.kanál víz
*
Elkészítés:
Elöször is meg csinálom a piskótát a tojásokat szét választom a fehérjét kemény habbá verem egy csipet sót teszek bele keményebb lesz a hab, majd egyesével hozzákeverem a sárgáját lassabb fokozaton verem, majd a cukrot teszem bele és a vaniliás cukrot, a sűtőport és a kakaóport összekeverem a liszttel és hoizzáadagolom a keverékhez, nem kell félni nem esik össze én mindig így készítem a piskótát! Előkészítem a torta formát és magas fokra állítom a sűtőt h bemelegdjen, majd mikor beteszem a piskótát lejebb veszem és ha éget a sűtő a tetejére egy darab sűtőpapírt teszek kb 40 perc alatt készűl el de ez sűtő fűggő az újabbakon már van piskótához program! Mikor megsült és kihült kiveszem a torta formából a kapcsosból sem szabad előbb mert szétesik a forró tészta.Ketté vágom és megtöltöm a krémmel amit úgy csinálok, hogy a csokis pudingot kikeverem a cukorral egy csipet sóval és egy kevés tejszínnel a többit felteszem forrni majd mikor forr leveszem a tűzről és belekeverem a masszát lassabb tűzőn folytonos keverés mellett besűrítem közben hozzá teszem a vajat ettől krémesebb lesz … ha kész kevergetem hogy hüljön de ha nem akarjuk hogy bebőrősödjön egy darab folpackkal lefedjük teljesen a teteéj rányomjuk így nem tud be bőrősödni…amíg ez hűl kemény habbá keverem a Hulalat azért ezt mert növényi cukrozott és nem savanyodik nem esik össze … és finom!!Majd a csokibevonót kockáira töröm egy műanyag edénybe és teszek hozzá max egy evőkanál vizet és bedobom a mikróba amikor látom h olvad kiveszem és kevergetem a már olvadt csoki megolvasztja a többit …megkenem a tortát a csokikrémmel ráteszem a felső tésztát rá a habot és a habra rácsurgatom az olvasztott csokit betszem a hűtőbe egy órát legalább érjen össze aztán úgy sincs ideje nagyon tovább hűlni…