Csülökpörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Csülökpörkölt

Csülökpörkölt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 nyers sertéscsülök (kb. 1,5 kg)
·        30 dkg vöröshagyma
·        3 gerezd fokhagyma
·        2 paradicsom, 1 paprika
·        2 evőkanál Édes Anna paprikakrém
·        só, bors, morzsolt majoránna, őrölt kömény
·        kb. 1,5 csapott evőkanál pirospaprika
·        olaj vagy zsír

*

Elkészítés:

A csülköt alaposan megmossuk, a bőréről lekapargatjuk az esetlegesen ottmaradt szőröket….. majd a húst a bőrével együtt 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
A csontot sem dobjuk ki, azt is beletesszük a főzőlébe. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és egy-két evőkanál zsíron nagyon lassú tűzön megpároljuk. Sokszor kell kevergeti, mert hajlamos hamar leégni, megpirulni és akkor kesernyés lesz. Akkor jó, ha már szép átlátszó, üveges, állaga hasonlít a hagymalekváréhoz.
Ekkor beledobtam három gerezd zúzott fokhagymát, jól átkevertem, megszórtam kb. 1 csapott kiskanál majoránnával, háromcsipetnyi őrölt köménnyel, majd beletettem a felkockázott csülköt.
Magas hőfokon folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítottam.
Megszórtam a pirospaprikával, hozzáadtam a félbevágott paprikát, negyedelt paradicsomokat, két evőkanál Édes Annát és felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje.
Lefedve takarékon puhára főztem.
Az esetlegesen elpárolgott vizet menet közben pótolhatjuk, de nekem most nem kellett.
A végén jó sűrű szaftja lett, az utolsó 20 percben még a fedőt is levettem, hogy hamarabb párologjon el a még felesleges víz.
Amikor a hús már omlós, szükség  szerint utána ízesíthetünk sóval, borssal.
Főtt burgonyával,  házilag készült savanyúsággal tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csülökpörkölt