Hozzávalók:
1,- kg csülök, csont nélkül
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek zsír
só
1 ek pirospaprika
1 ek Erős Pista
3 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
*
Elkészítés:
A csülköt alaposan megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Megtisztítjuk, felkockázzuk a vöröshagymát és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk.
Rádobjuk a lecsöpögött húst és fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot is.
Felöntjük vízzel, hogy épp csak ellepje.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával.
Rázúzzuk a megtisztított fokhagymát és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
Közben figyeljük rá, ha szükséges a vizet pótóljuk.
Legvégül a fölösleges vizet fedő nélkül elpárologtatjuk.
Forrón tálaljuk, én galuskával és savanyúsággal kínáltam.