Hozzávalók:
160-180 dkg csülök csont nélkül
1 kg burgonya
só, bors
őrölt kömény
8 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek zsír
*
Elkészítés:
A cserépedényt éjszakára beáztatjuk.
A csülköt megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a köménnyel.
A fokhagyma gerezdeket kettévágjuk és a húsra tesszük.
Az edény alján elkenjük a zsírt, rátesszük a csülköt úgy, hogy a bőrös fele legyen felül.
A vöröshagymát karikára vágjuk és mellé tesszük.
Rátesszük a fedelét és hideg sütőbe tesszük.
200 fokon sütjük.
A megtisztított, kockára vágott burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor majdnem kész.
Az utolsó 10-15 percben tető nélkül sütjük, hogy szép ropogós legyen.