Csülkös sólet!

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

mogyiné

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

270

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db csontozott füstölt csülök ( kb.1,30 kg
20-25 dkg füstölt szalonna
1/2 kg fehér nagy szemű bab
25 dkg gersli ( hántolt árpa)
4 db közepes hagyma,2 fej fokhagyma,2 db babérlevél,
piros paprika ízlés szerint és kevés örölt fekete bors

*

Elkészítés:

A csülköt elöző nap megfőzőm a  2 fej egész fokhagymával SÓ nélkül.A babot és a gerslit külön tálban beáztatom.A megfőtt csülköt feldarabolom kb.4×4 cm kockákra.A főzőlevet hagyom kihülni szükségem lesz rá az ételnél.A szalonnát apró kockára vágva üvegesre párolom majd a hagymát is ledinsztelem vele.Megszorom piros paprikával és a kihült lével felengedem.Bele rakom a darabolt húst a babot és a gerslit babérlevelet és annyi átszürt fözö lével leöntöm ,hogy jól elepje.Sütőben közepes lángon 4-5 órán keresztül sütőm .Szükség esetén potólom a folyadékot.Nem keverem csak rázogatom.
Főtt tojással amit negyedelek tálalom!

Csülkös sólet!