Csülkös pörkölt kapros, totu túrós nokedlivel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Edit1

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Csülkös pörkölt kapros, totu túrós nokedlivel

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

60 dkg lapocka
60 dkg hátsó csülök
25 dkg füstölt comb v sonka
3 fej hagyma
2 evőkanál zsír
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint boróka bogyó
50 dkg totu túró
30 dkg liszt
8 evőkanál búzadara
5 db tojás
1 csomag szárított kaporlevél
ízlés szerint só

*

Elkészítés:

A hagymát a zsíron megdinsztelem, majd rádobom a felkockázott húsokat, fűszerezem és annyi lével engedem fel, hogy ellepje. Figyelni kell, hogy ne égjen oda és mindig pótolni kell a vizet, de csak annyira, hogy sűrű maradjon a pörkölt, puhábá, de inkább omlóssá főzöm. Közben elkészítem a nokedli tésztát a totu túróból, lisztből, búzadarából és a tojásokból és persze annyi vízzel, hogy közepesen lágy nokedli tésztát kapjak. Sózom, a nyers tésztába kaporlevelet is teszek, amitől nagyon különleges ízt kap. Forró, lobogó sós vízben kiszaggatom a nokedlit és a megpuhult pörivel tálalom. Jó étvágyat Nektek!
https://www.facebook.com/groups/fogyjkonnyedeneshatekonyan