Csülkös pacalpörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 kg konyhakész pacal (fagyasztott is lehet)
10 dkg füstölt szalonna
2 db nagy fej hagyma
1 ek zsír
3-4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 db kisebb hátsó csülök csont nélkül (kb. 50 dkg)
2 db babérlevél
1 kk majoránna
1 kk őrölt kömény
1 kk őrölt fekete bors
1 ek só

*

Elkészítés:

A pacalt átöblítjük, egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel, és felforraljuk.
Kb.
10 percig főzzük, majd leöblítjük, leszűrjük.
Közben egy másik lábasban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, megdinszteljük, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, rádobjuk a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot, megsózzuk.
Pár percig pároljuk, majd hozzátesszük a pacalt, a fűszereket, a szalonnabőrt, a csülök bőrös részét, kisebb darabokra vágva.
Kb.
90 percig főzzük, közben ellenőrizzük a sót, ha kell, felöntjük vízzel.
A csülök húsos részét kockára vágjuk, megpirítjuk a kanál zsíron, és beletesszük a pörköltbe.
Addig főzzük, amíg minden megpuhul.
Friss kenyérrel vagy sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.