Csülkös pacal pörkölt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

300

Nehézség

Csülkös pacal pörkölt

Csülkös pacal pörkölt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg konyhakész pacal
1 kisebb egész csülök
3-4 nagyfej hagyma
2 paradicsom
2 paprika

bors
pirospaprika
majoranna
pirosarany vagy erős pista
pörkölt alap fűszerkeverék vagy gulyáskrém
1 dl olaj
1 üveg százar vörösbor

*

Elkészítés:

A hagymát olajon megpiritjuk, majd hozzá adjuk az összeturmixolt paprikát és paradicsomot.
Rövid párolás után hozzá adjuk  a konyhakész pacalt és a felkockázott csülköt.
Hozzá adjuk a fűszereket  és felöntjük vizzel, hogy ellepje a húst.
Lassú tűzön kb. 4 óra után hozzá adjuk a vörösbort, majd készre főzzük ami még kb 1 óra.
Főzés közben pótoljuk az elpárolgó víz mennyiségét.
A vörösbor kinyítását követően természetessen egy pohárral megkóstoljuk annak minőségét. Ne hogy romlott legyen és ezzel elrontanánk az ételt. :-))

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csülkös pacal pörkölt