Hozzávalók:
Hozzávalók 20 literes bográcshoz:
30 dkg füstölt szalonna,
7 kg. sertéscsülök, és fejhús vegyesen,
5 kg. előfőzött pacal,
4 kg. vöröshagyma, apróra vágva,
1 fej fokhagyma szétnyomva,
5 db. zöldpaprika,
2 db. paradicsom,
1 üveg lecsó,
1 – 3 db. csípős paprika, (ízlés szerint)
néhány babérlevél,
kis csokor kakukkfű,
3 kanál házi őrölt paprika,
só, őrölt bors.
*
Elkészítés:
A hagymát a szalonna zsírján megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával, és a lecsóval alapot készítünk.
Hozzáadjuk az apróra vágott csülköt, és fejhúst, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Mikor a hús kezd puhulni, összekeverjük az előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, néhány babérlevéllel, kevés kakukkfűvel ízesítjük.
Kb.
1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek.
Kevés száraz borban feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük