Csülkös bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Könnyű

Csülkös bableves

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 füstölt csülök
1/2 kg tarkabab
4 babérlevél
6 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
15 dkg liszt
2-3 dl tej
1 kk.  pirospaprika
bors ízlés szerint
kevés cukor
kevés ecet

*

Elkészítés:

Én a csülkös, habart  bablevest zöldség nélkül készítem, csak a csülök, a bab, a fűszerek és tejfölös sűrítés kerülnek bele. A babot előző este beáztatom. A csülköt jól megmosom, ha van rajta szőr, gázlángon lepörzsölöm.  4 liter vízbe odateszem a csülköt főni. Amikor már majdnem kész, hozzáteszem a babot, a babérlevelet a fokhagymát. Borsot teszek bele, sót csak akkor, ha szükséges, mert  a csülök sós. Elkészítem a habarást. A tejfölt elverem a liszttel, szórok hozzá egy kevés pirospaprikát, kicsit felhígítom tejjel. Amikor már puha a bab, kiveszem a csülköt. A habarásba szedek a levesből(hőkiegyenlítés), így öntöm a leveshez, majd jól összeforralom. Ekkor teszek még bele  borsot és egy kevés cukrot, mert nagymamámtól tanultam, hogy minden ételbe, amit ecettel ízesítünk kell egy kevés cukor is, az ízek egyensúlya miatt. A csülköt visszateszem a levesbe és hagyom állni egy kicsit tálalás előtt.

Csülkös bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csülkös bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!