Hozzávalók:
Csülkös bab leves:
500 g szárazbab
1 db sertéscsülök (füstölt)
2 db köröm (füstölt)
so, bors, vegeta
4 db babél levél
2 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
A rántáshoz
2 evőkanál búzaliszt
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
reszelt tészta:
1 db tjás
csipetnyi só
6 kanál liszt
*
Elkészítés:
A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt és a körmöt is darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk a babbal.A répát, zöldséget meghámozzuk és felvágjuk hosszanti csíkokra..Egy nagyobb lábasba tesszük a babot, és a feldarabolt csülköt sóztam borsoztam vegetaval és a babél levélel feraktam fölni. Ha van csont akkor a csontot is, mert finom zamatot ad a levesnek), ezt fözzük kb 1 orán át addig mig a hus meg a bab meg nem föt ha kezd megfölni akkor hozzáadjuk a répát, adunk hozzá mág vizzet ami elfölt azt potoljuk. Addig főzzük, amíg a csülök és a bab is és a sárga répa is megföl. Addig elkészítjük a rántást. Az olajat forrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk a tűzről, adunk hozzá 1 kávéskanálnyi pirospaprikát és összekeverjük.
Reszelt tészta:
a tojást egy tálba rakni óssze keverni bele a sót és a listet és össze gyurni ha kell liszt akor még rakni hozzá keményre gyurni és reszelön le reszelni .
A levesre öntjük a rántást és a reszelt tésztát is bele rakni és addig fözni mig a tészta meg nem föl .És kész ecettel tálalhatjuk