Csudafinom csokitorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Teca

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A csokoládét és a vajat vízgőg fölött épp csak fölolvasztom, vigyázva arra, nehogy nagyon felforrósodjon.
5 evőkanál gesztenyelisztet, 5 evőkanál fehér rizslisztet csipet sóval elkeverek.
Hozzáadok 5 dkg őrölt mandulát.
8 db tojás sárgáját, 8 dkg barna nádcukrot, 2 csomag vaníliás cukrot, pár csepp rumaromát elektromos habverővel sűrűn folyósra verek.
Ezt az olvasztott csokihoz öntöm, szépen elkeverem, majd hozzáadom a mandulás lisztkeveréket.
1 kávéskanál szódabikarbónát elkeverek kevéske citromlével, lazává teszi a tésztámat, hozzá öntöm.
Finoman összedolgozom.
A 8 tojás fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verem, és óvatos mozdulatokkal, először csak a fele habot, majd a többit a csokis masszához keverem.
Ne törjön össze a habom!
A tortaformát kivajazom, egyenletesen belesimítom a krémes finomságot.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb.
15 percig sütöm.
Tűpróbával ellenőrzöm.
Én egy kissé szottyosra hagyom a közepét, úgy szeretjük.
Gyümölcsökkel, tejszínhabbal.
.
.
tálalhatjuk.
(A mandulát úgy héjazom le, hogy kis lábasban vizet forralok, amikor forr, beleöntöm a héjas mandulát, 1-2 percig forr még, leszűröm, és már ki is ugranak a héjukból.
)