Csresznyés-ribizlis túrós pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Haladó

Csresznyés-ribizlis túrós pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 szelethez:
A linzertésztához:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 tojássárgája
2-3 ek baracklekvár
A töltelékhez:
50 dkg túró
10 dkg porcukor
1 kisebb citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
2 ek búzadara
20 dkg magozott cseresznye
15 dkg ribizli
1-2 ek tejföl
A morzsához:
10 dkg liszt
10 dkg barna cukor
5 dkg olvasztott vaj
1-2 ek víz

*

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kb. 25*25 cm-es négyzetet nyújtunk belőle (nekem 20*31 cm-es tepsim van, így nem négyzet alakot látunk a képeken), villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, megkenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a túrót, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát egy tálban alaposan összekeverjük, ha túl száraz lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lágyíthatjuk (én annak találtam). A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a baracklekvárral megkent tésztán, majd belenyomkodjuk a cseresznyéket, ribizliszemket.
A morzsához a lisztet a barna cukorral (nekem csak fehér volt itthon) elkeverjük, majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat és 1-2 evőkanál vizet. Csak annyit, hogy morzsát kapjunk, ne álljon össze tésztává. Az így kapott morzsát a töltelék tetejére szórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (15 perc).
Kicsit hűlni hagyjuk, és utána szeleteljük.
Más gyümölcsökkel is finom, lehet kísérletezni!

Csresznyés-ribizlis túrós pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csresznyés-ribizlis túrós pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!