Hozzávalók:
70 dk finomliszt, 50 dkg Rama, 1 csapott ek só, 1/2 sütőpor,1-1,5 dl tej, 5.dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor (tejbe) 15-21 dk reszelt trappista, 2 db tojás sárgája.
Tetejére 2db felvert tojásfehérje, 15 dk reszelt trappista
*
Elkészítés:
Időben úgy állítsuk össze a tésztát, hogy kb 10 órát pihen a hűtőben.
Hozzávalókat összerakjuk, az élesztét a cukros tejben felfuttatjuk és ezt is hozzátesszük, majd az egészet jól összegyúrjuk és egy nylon zacskóba teszük a hűtőbe pihenni.
(ez nagyon fontos) Legjobb este összeállítani és reggel elővenni.
Kivétel után egyszer még jól összegyúrjuk és 1, 5-2 cm magasra hagyjuk és a tetejét rácsozzuk (én két egyforma késsel szoktam) majd rákenjük a felvert tojáshabot, megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosasra sütjük.