Csörögefánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Csörögefánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1,5 dl tejföl
5 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 tojássárga
5 dkg vaj, vagy margarin
1 ek. rum, vagy pár csepp rumaroma
lekvár, vagy dzsem
olaj a sütéshez
vaníliás porcukor a szóráshoz

*

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a vajjal, vagy margarinnal,  és a többi hozzávalóval összegyúrom. Ha kell még lisztezem kicsit, ruganyos, lágy tésztának kell lennie. Deszkán, kézzel alaposan gyúrom 2-3 percig. Ezután folpack-ba csomagolva hűtőben pihentetem 15 percig.  Ekkor  lisztezett deszkán kb. 3 mm-re kinyújtom a tésztát és pizzavágóval négyzetekre vágom, mindegyik közepébe vágok egy rést. Ezen a résen áthúzom a négyzet egyik sarkát. Bő, forró olajban világosbarnára sütöm a fánkokat, papírszalvétára szedem ki, hogy a felesleges olajat leigya róla, majd  még melegen megszórom vaníliás porcukorral. Lekvárral, vagy dzsemmel fogyasztjuk, náluk most málna és sárgabarackdzsem volt hozzá.
A blogomon több képet is találtok :
http://pkrumpli.blogspot.hu/2016/01/csorogefank.html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csörögefánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!