Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál porcukor
5 dkg vaj
1 kispohár 20 %-os tejföl
csipett só
2 egész tojás
Tálaláshoz porcukor és baracklekvár szükséges.
*
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, majd kb.
10 percre a hűtőbe rakom.
Utána kiveszem a hűtőből, s lisztes deszkára teszem, s nagyon vékonyra, 1-2 mm-esre kinyujtom.
Derelye vágóval kb.
10×12 cm-es darabokra vágom, majd minden kocka közepét még 2 helyen bevágom.
Forró olajon kisütöm.
Sülés után konyhai papírtörlőre rakom, hogy a felesleges olajat felszívja, majd porcukorral mindkét oldalát beszórom.
Máris tálalható akár baracklekvárral, vagy csak porcukorral, ki hogy szereti.
.
.
Nagyon fontos, hogy 1-2 mm-esre nyújtsuk ki a tésztát, mert egyébként nem lesz ropogós.
Minél vékonyabb, annál finomabb lesz sütés után.