Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg cukor
25 dkg margarin vagy vaj
2 tojás
4 evökanál tejföl
csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 citrom reszelt héja
sütéshez olaj
vaniliás porcukor a tálaláshoz
*
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk ,hozzáadjuk a puha vajat +sót,citrom reszelt héját+ szódabikarbónát .A tojásokat elkeverjük a cukorral és a tejföllel…belekeverjük a lisztbe és eldolgozzuk mig puha rugalmas tészta nem lesz. Fél órát hűtőben pihentetjük.A tésztát 3 mm vastagságura nyújtjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk derelyevágóval 4-5 cm-es csikokra vágjuk majd ezeket ferdén is átvágjuk hogy rombuszokat kapjunk.Mindegyik rombusz közepét hosszanti irányban bevágjuk és egyik végét áthúzzuk a lyukon .Az olajat felforrósitjuk és a csörögéket aranybarnára sütjük benne.Ha langyosra hültek porcukorral megszorjuk.


