Hozzávalók:
vöröshagyma: 2 fej
zöldség: 3 szál
sárgarépa: 4 szál
fejeskáposzta: 1 kis
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
lestyán: csipetnyi
paradicsompüré: 1 dl
étolaj: 1 dl
Húsgombóc:
marhanyak: 20 dkg
sertéscomb: 20 dkg
só: csipetnyi
bors: csipetnyi
fokhagyma: 2 gerezd
búzadara: 20 dkg
*
Elkészítés:
Húsgombóc:
A húsokat ledaráljuk, fűszerezzük és búzadarával elegyítjük, majd kis gombócokat készítünk belőle.
2 l vízben megfőzzük, óbatosan keverve, hogy a gombócok ne essenek szét.
Amikor félig megfőtt, leszűrjük a gombócot.
Leves:
A hagymát olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletre vágott zöldséget, répát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, lestyánt, sót, borsot és felengedjük a leveslével.
Amikor már majdnem készre főtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott fejes káposztát.
Majd beletesszük a húsgombócot, és készre főzzük.