Csorbaleves – a magam módján

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg füstölt hús
30 dkg nyers sertéshús
50 dkg darált sertéshús
2 tojás
1 cs leveszöldség
12,5 dkg rizs
20 dkg gomba
0,5 l savanyú káposztalé
só, bors, tárkony, zöldpetrezselyem
tálaláshoz tejföl

*

Elkészítés:

Zöldséget megtisztítom, főzésre előkészítem. A húsokat és a zöldséget együtt belerakom egy 5 l-es, 24 cm-es AMC edénybe, annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, fűszerezem, lezárom a gyorsfőzőfedővel. (A hozzávalókból ekkor csak a darált hús, a tojások, a rizs és a káposztalé marad ki.)
A Navigeniót automata főzésre állítom (A jelzés), az audiothermet 16 perces automata főzésre programozom. Ráteszem a gyorsfőzőfedő visiothermjére, inicializálom és turbo fokozatra állítom.
Közben a darálthúst összekeverem a rizzsel, a tojásokkal, fűszerezem és apró, diónyi gombócokat formálok belőlük. Mire elkészülök a leves is megfőtt.
A kész levest leszüröm, annyit kiveszek belőle, amennyiben a húsgombócokat ki tudom főzni. Lassan, fedő alatt kifőzöm őket.
A húst és a zöldséget darabolom, visszateszem a levesbe – a gombócokkal együtt jó sűrű lesz.
Hozzáadom a savanyú káposzta levét és tejfölre szedve tálalom.
Nagyon finom, tartalmas egytálétel. A főtthúsokat nem is lehet mindet visszarakni bele, annyira sűrű.

Csorbaleves – a magam módján