Hozzávalók:
2 db, kb. 20-25 dekás szelet borda, csonttal együtt
4 mozzarella rúd (nálam most füstölt volt)
2 nagy tojás
liszt
prézli
só
zsír, vagy olaj a sütéshez
csípős ketchup a sajthoz
*
Elkészítés:
A csontos bordaszeletet kicsit megütögetem, nem kell nagyon vékonyra klopfolni, besózom, hagyom állni negyed órát. A hússzeleteket szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom és bő zsiradékban lassan, többször forgatva sütöm ki. A mozzarella rudakat duplán panírozom, liszt, tojás, ismét liszt, tojás és végül a morzsa, így biztosan nem fog kifolyni sülés közben. Forró zsiradékban, hirtelen sütöm. Csípős ketchup illik mellé. Köret lehet sokféle, krumplipüré, sült krumpli, párolt rizs, én most steak burgonyát sütöttem és természetesen savanyúságot is adtam hozzá.