Hozzávalók:
marhahús csont: 100 dkg
sárgarépa: : 40 dkg
fehér répa: 30 dkg
hagyma: 2 fej
fokhagyma: 1 fej
zeller gumó: 1 db
karalábé: 1 db
burgonya: 2 db
só: ízlés szerint
szemes bors: csipetnyi
petrezselyem zöld: 1 csomag
ételízesítő: ízlés szerint
metélt tészta: 30 dkg
olivaolaj: 1 evőkanál
*
Elkészítés:
Hidegen felrakjuk a csontot a vízben főni, ha felforrt lehabozzuk, bezöldségezzük, fűszerezzük
Lassú tűzön főzzük amig a hús nem lesz puha.
Leszürjük a csontot és a zöldséget.
A csontlébe tesszük a metélt tésztát, és megfőzzük.
Leszűrjük a tésztát, és egy nagyon kicsi olivaolajban megfürdetjük metélt tésztát. ( ez azért kell, mert nem áll össze a főtt tészte )
A csontlét tálaljuk, majd külön edénybe a zöldséget, a metélt tésztát, és a csontot.