Csontleves tésztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Csontleves tésztával

Csontleves tésztával

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

marhahús csont: 100 dkg
sárgarépa: : 40 dkg
fehér répa: 30 dkg
hagyma: 2 fej
fokhagyma: 1 fej
zeller gumó: 1 db
karalábé: 1 db
burgonya: 2 db
só: ízlés szerint
szemes bors: csipetnyi
petrezselyem zöld: 1 csomag
ételízesítő: ízlés szerint
metélt tészta: 30 dkg
olivaolaj: 1 evőkanál

*

Elkészítés:

Hidegen felrakjuk a csontot a vízben főni, ha felforrt lehabozzuk, bezöldségezzük, fűszerezzük
Lassú tűzön főzzük amig a hús nem lesz puha.
Leszürjük a csontot és a zöldséget.
A csontlébe tesszük a metélt tésztát, és megfőzzük.
Leszűrjük a tésztát, és egy nagyon kicsi olivaolajban megfürdetjük metélt tésztát. ( ez azért kell, mert nem áll össze a főtt tészte )
A csontlét tálaljuk, majd külön edénybe a zöldséget, a metélt tésztát, és a csontot.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csontleves tésztával