Hozzávalók:
marhacsont: 60 dkg
marhahús: 40 dkg
vegyes zöldségek ( vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé): 40 dkg
bors: csipetnyi
só: csipetnyi
csiga tészta: 30 dkg
*
Elkészítés:
A húst és a csontot megmossuk, majd a húst kockára daraboljuk.
A csontot és a húst feltesszük 1,5 l vízbe főni. Folyamatosan lehabozzuk.
Amikor már teljesen átlátszó a lé, a zöldségeket beletesszük és 2 órán át, lassú tűzön főzzük.
Öntünk le levet amelyben a csigatésztát megfőzzük. Ha tészta megfőt leszűrjük, és külön tányérban tálaljuk, ugyanúgy a zöldséget és a húst is külön tálaljuk.
Díszítésként apróra vágott petrezselyem zöldet szórunk a levesbe.