Hozzávalók:
Csokoládétorta
Hozzávalók: 10 db
Krém: 12 dkg
és még csokoládéreszelék a díszítéshez
Sütőpapír a tortaformába
*
Elkészítés:
A tojássárgája,porcukor, és a vizet, habosra keverjük, a lisztet ,kakaót, sütőport összekeverjük és az előző masszához adjuk. A 10 dkg csokoládét vízfürdő felet megolvasztjuk és a kikevert masszához adjuk óvatosan kevergetve. Végül a tojásfehérjét kemény habbá verni és ezt is hozzáadni. Ebből három lapot kell sütni 180 fokon és 24 cm tortaformába.
Krém: porcukrot, tojássárgáját, vaníliáscukrot, keményítőt, és a tejet gőz fölött sűrű krémmé keverjük. Hideg vízfürdőbe alapos kevergetve kihűtjük.
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra keverjük a tojáskrémet és a tortabevonót kanalanként hozzáadjuk. Majd a három lapot megtöltjük,úgy ,hogy a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd csokoládéreszelékkel díszíteni.