Hozzávalók:
Csokoládétorta. Hozzávalók.
8. tojás,
8ek. Cukor.
8ek. Liszt.2ek. Cukrozatlan kakaó.
1 vanília cukor. 2ek. Olaj. 1cs. Sütőpor.
Krémhez.
3tojás, 30dkg, cukor.
3ek. Liszt,1cs vanília cukor.
4ek, cukrozatlan kakaó3dcl, tej.
20dkg. Margarin.
Díszítéshez.
1dcl, tejszín, 5dkg, fehér csokoládé.
*
Elkészítés:
Elkészítés.
A szétválasztott tojásokból és a felsorolt hozzá valókból a megszokott módon kerek piskóta tortát sütünk, és három lapba vágjuk.
A krémhez a 3tojást a cukorral, vanília cukorral és az átszitált kakaó porral elkeverjük. Hozzá adjuk felváltva a tejet és a lisztet, simára dolgozzuk és nagyon lassú tűzön,állandó keverés mellet sűrű krémet főzünk Amikor kihűlt hozzá adjuk az előzőleg kihabosított margarint. megtöltjük a lapokat, az oldalát és a tetejét. minden szelethez kevés krém díszítést nyomunk. A torta tetejét és oldalát fehér reszelt csokival panírozzuk. A tejszínből 1/2cs. Habfixálóval, 2tk. Porcukorral kemény habot készítünk. Minden krém díszítést körbe vonunk vele. Tetejét fondant levélkékkel díszítjük,közepére fondant rózsát teszünk.
Jó étvágyat kívánok.


