Csokoládétorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szimonetta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Csokoládétorta

Recept leírás:

Hozzávalók:

tojás, liszt, tejszin, étcsokoládé, Ráma, vaniliaaroma, sütőpor, csokireszelék,

*

Elkészítés:

Csokoládétorta Hozzávalók : Tészta : 9 tojásból piskóta.
Krém : 2 dl tejszin, 2 evőkanál főzött kávé, 15 dkg cukor, 20 dkg étcsokoládé, 15 dkg Ráma, vaniliaaroma Elkészités : a tojásokból 3 kakaós piskótát készitünk tortaformában.
/3 tojássárgáját, kikeverünk 2 kanál cukorral, a tojásfehérjét felverjük 2 kanál cukorral, 2 kanál kakaót, 2 kanál liszttel összekeverünk, teszünk bele fél cs.
sütőport, majd az egészet a fehérjét, a sárgáját és a lisztet összeforgatjuk.
/ Krém : A tejszint a kávéval cukorral felfőzzük kevergetve, majd kevergetés nélkül 6 percig forraljuk.
Tűzről levéve belekeverjük a feldarabolt csokit, a rámát, és a vaniliaaromát.
20-30 percre mélyhűtőbe tesszük.
Megtöltjük a lapokat, úgyhogy a tetejére és az oldalára is hagyunk a krémből.
Csokidarával, csokireszelékkel megszórjuk.

Csokoládétorta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokoládétorta