Hozzávalók:
1,3 kg málna
1,5 csomag Dr. Oetker 4: 1-ben lekvárzselésítő
20 dkg cukor
1 ek vanília aroma
1 citrom leve (el is hagyható)
100 gr. minimum 74%-os minőségi étcsokoládé (tortabevonó nem jó!)
*
Elkészítés:
A málnát beleöntjük a 2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe és a Mesterfogás Krumplinyomóval kissé összenyomjuk. Az összenyomott málnához keverjük a cukrot és a zselésítőt.
Feltesszük a tűzhelyre és a legmagasabb fokozaton felforraljuk. Amikor elkezd forrni a lekvár, beletesszük az időközben összetördelt csokoládét.
Forrástól számítva 10 percig továbbra is a legmagasabb fokozaton főzzük.
A Mesterfogás Keverőkanállal, aminek lyukas a közepe, állandóan kevergetjük, nehogy odakapjon a lekvárunk.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a citrom levét és az 1 ek vanília aromát.
Forrón üvegekbe töltjük.
Az üveget azonnal jól lezárjuk, 5 percre fejre állítjuk, majd visszaforgatjuk és a csokis lekvárunkat végleges helyükre tesszük.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
3 l-es Új Hullám Tál, amibe leszedtük a málnánkat
2,4 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Mesterfogás Krumplinyomó
Mesterfogás Keverőkanál
Konyhaművész Citromfacsaró
Mesterfogás Merőkanál