Csokoládés-mazsolás-mogyorós keksz

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

5

Nehézség

Könnyű

Csokoládés-mazsolás-mogyorós keksz

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg zabpehely (vagy zabliszt)
15 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
5 dkg melaszos nádcukor
5 dkg (1 ek ) méz
15 dkg vaj
1 tojás
½ tk vanília kivonat  vagy 1 cs.vaníliás cukor
1 tk.szódabikarbóna
kevés só
5 dkg keserű csokoládé
5 dkg mazsola
5 dkg földimogyoró

*

Elkészítés:

A csokoládét és mogyorót durvára aprítjuk.
A zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával.
A cukrot ledaráljuk, kikeverjük a mézzel  és tojássárgájával. Hozzáadjuk a sót, vaníliát vagy vaníliás cukrot.
A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk
.A tojás fehérjét habbá verjük  és a masszához adjuk.
A vajas masszába belekeverjük a csokoládét, mazsolát, mogyorót és végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kapunk.
A tésztából kb 4 cm átmérőjű rudakat formálunk, alufóliába csavarjuk és 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
A rudakból 0,5 cm karikákat vágunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Rácson kihűtjük. Vigyázzunk, mert melegen könnyen törik.
Ebből a mennyiségből kb 50-55 db keksz lesz. Dobozban hosszú ideig eltartható
Ma újra megsütöttem, nem rudakat formáltam belőle, hanem kinyújtottam és pogácsa szaggatóval kiszaggattam.

Csokoládés-mazsolás-mogyorós keksz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Csokoládés-mazsolás-mogyorós keksz

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!