Hozzávalók:
2 tábla tejcsoki
1/2 tábla étcsoki
3/4 bögre cukor
1/2 bögre darált mák
5 tojás
17 dkg vaj
1/3 bögre liszt
1/2 kiskanál szódabikarbóna
Szószhoz:
1 üveg meggbefőtt
kevés víz
cukor és fahéj ízlés szerint
kb. 2-3 ek kukoricakeményítő
vaníliafagyi
*
Elkészítés:
Csokikat kockára darabolva gőz fölött megolvasztjuk, hozzá a vaj és a kr. cukor.
Majd lehúzzuk a gázról és ha kihűlt egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáit, a szódabikarbónát, lisztet és mákot.
A tojásfehérjéket habbá verjük, 1/3-át a masszához keverjük, hogy fellazítsa, majd óvatosan hozzá a többi.
165 fokon 50-55 percet sütjük.
Az üveg meggyet levével és kis vízzel együtt felforraljuk, majd hozzáadjuk az ízlés szerinti fahéjat és cukrot és folyamatos kevergetés közben adagoljuk a keményítőt.
Megvárjuk míg besűrűsödik és lehúzzuk a gázról. Ha kihűlt, meglocsoljuk a tortaszeletet vele.

